Održana završna konferencija projekta „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj“

23.04.2024.

U ponedjeljak 22. travnja je u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i OECD-a u Zagrebu održana završna konferencija projekta „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj”, financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma na kojoj su sudjelovali Maja, Ana i Ivan. Na završnoj konferenciji predstavljeno je izvješće „Prema ravnomjernom regionalnom razvoju u Republici Hrvatskoj“ koje je pripremilo OECD-a. Pripremljeno izvješće javno će se objaviti 29. travnja na službenoj stranici MRRFEU-a.

Na završnoj konferenciji istaknuti su napredci, izazovi i prilike Republike Hrvatske u četiri područja:

  • Trendovi regionalnog razvoja (2010.-2022.)
  • Okvir upravljanja regionalnim razvojem
  • Instrumenti i prakse planiranja regionalnog razvoja
  • Sredstva i financiranje regionalnog razvoja

Održana je i panel rasprava, u kojoj su uz predstavnike OECD-a sudjelovali i ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Emina Kovač, prof.dr.sc. Nataša Drvenkar s Ekonomskog fakulteta u Osijeku te posebni savjetnik ministra financija Dario Runtić. Na panel raspravi su između ostalog razmotreni sljedeći koraci koje bi Hrvatska mogla poduzeti kako bi dodatno ojačala provedbu politike regionalnog razvoja i osiguralo postizanje boljitka u lokalnim zajednicama u Hrvatskoj.

Više o projektu možete saznati preuzimanjem projektnog letka.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Objavljena INICIJALNA RANG LISTA ZA MJERU 73.13. Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima – nerazvrstane ceste

Saznaj više >

NOVOSTI
Pravilnik o korištenju sredstava Europske unije

Saznaj više >

NOVOSTI
Obavijest o zatvaranju Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“

Saznaj više >

Skip to content