Potpisan ugovor za gradnju Centra za starije osobe u Loboru vrijedan 6,1 milijun eura

05.10.2023.

U Zagrebu je u ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine, održano potpisivanje i dodjela ugovora u sklopu Poziva „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe“.

Centar za starije osobe u Krapinsko-zagorskoj županiji gradit će se na području općine Lobor za što je osigurano 6,1 milijuna eura kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Ugovore su korisnicima i partnerima uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Na uručivanju ugovora bili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

Centar za starije osobe nudit će smještaj za 93 korisnika, uslugu cjelodnevnog i poludnevnog boravka za troje korisnika, pružanje psihosocijalne podrške za 55 korisnika, pomoć u kući za 127 korisnika te privremeni smještaj prema potrebi. Župan Željko Kolar istaknuo je kako je ovo odlična vijest za starije ljude s područja Krapinsko-zagorske županije te podsjetio kako je Županija obavezni partner, dok je nositelj projekta Općina Lobor. „Centar će pružati mogućnost cjelodnevnog i poludnevnog boravka, psihosocijalne pomoći i pomoći u kući. S obzirom na velike i duge liste čekanja za prijem u domove za starije osobe na području Krapinsko-zagorske županije to će sigurno biti jedan veliki iskorak i dodatna ponuda s jedne strane, a s druge strane ćemo se organizirati da će prilikom upisa prednost imati lošijeg imovinskog stanja“ – poručio je nakon svečanosti župan Kolar.

Više detalja dostupno je OVDJE.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content