Poziv na konferenciju “Mladi i EU: 10 godina kasnije”

17.05.2023.

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj poziva vas na konferenciju na temu položaja mladih u Hrvatskoj u kontekstu 10. godišnjice članstva Hrvatske u Europskoj uniji, koja će se održati u ponedjeljak 22. svibnja 2023. s početkom u 10.00 sati u Konferencijskoj dvorani Kuće Europe u Zagrebu.

1. srpnja 2023. godine obilježavamo 10. godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji, a o rezultatima, uspjesima, kao i prostorom za poboljšanje razgovarat će se iz različitih perspektiva i s mnogobrojnim dionicima.

Tijekom proteklih 10 godina mladi iz Hrvatske imali su priliku ravnopravno s mladima iz drugih država članica EU-a sudjelovati u svim programima EU-a za mlade, procesima donošenja odluka i kreacija javnih politika za mlade – a ujedno su dobili i brojne nove zagovaračke mogućnosti te prostor za reprezentaciju i rad.

U dva panela, pod naslovom „Što smo promijenili za mlade?“ i „Kako su se mladi promijenili?“, predstavit će se sve one dobre prakse i rezultate postignute na razini rada institucija, akademske zajednice, organizacija mladih, odnosno izrade javnih politika za mlade – ali i osvrnuti se na socio-ekonomski položaj mladih, posebice u svjetlu posljednjih kriza. Više informacija pročitajte OVDJE.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content