Projektu BAIF dvije srebrne medalje u izboru najboljeg županijskog EU projekta

05.10.2023.

U Zagrebu je u srijedu, 4. listopada 2023. godine, održana dodjela nagrada za najbolje europske projekte u Republici Hrvatskoj u organizaciji Jutarnjeg lista, Hrvatske zajednice županija, Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portala zupan.hr.

Izbor za najbolji europski projekt u Hrvatskoj organiziran je s ciljem povećanja razine osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju sredstava EU i predstavljanja uspješnih lokalnih EU projekta. Stručni žiri odabrao je najbolje europske projekte u ukupno četiri: kategorije: Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos znanosti i inovacijama te Doprinos poduzetništvu.

Krapinsko-zagorskoj županiji pripalo je za projekt Business Angel Impact Fund– BAIF pripalo drugo mjesto u kategoriji Doprinos poduzetništvu za projekt Business Angel Impact Fund– BAIF i drugo mjesto u kategoriji Najbolji projekt prema glasovima publike, odnosno čitatelja Jutarnjeg lista. Priznanje su preuzeli župan Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša. Na dodjeli nagrada bio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Projekt BAIF vrijedan je 337.475,29 eura, odnosno 2.542.707,57 kuna, od kojih su 249.641,63 eura, odnosno 1.883.046,82 kuna bespovratna sredstva, dok je Krapinsko-zagorska županija osigurala 87.833,66 eura ili 661.738,73 kuna.

Kroz provedene aktivnosti, projekt je postigao odlične rezultate. Razvijena je investicijska strategija i poslovni plan fonda koji će ulagati u startupove zajedno s poslovnim anđelima- što bi moglo imati veći utjecaj na razvoj investicijskog horizonta s društvenim utjecajem i više odgovarati investicijskoj strategiji EIF-a. Uspostavljen je ANGEL BOARD unutar struktura partnerske organizacije Feelsgood- a Na taj način će partneri (javne institucije, razvojna agencija, nevladina organizacija, institucija za podršku poslovanju) aktivno nastaviti rad na izgradnji investicijskog sustava usmjerenog na pružanje seed i pre-seed investicija u Hrvatskoj i Sloveniji s investicijskim potencijalom od 30 milijuna eura. Institucija za podršku poslovanju (poduzetnički centar) će se usredotočiti na stvaranje tokova ulaganja i praćenje razvoja tvrtki u fazi širenja, HUP će motivirati svoje članove da postanu anđeli ili ulagači, a KZŽ će razviti nove potporne instrumente za startupove kako bi im pružila institucionalnu podršku.

Partneri Krapinsko-zagorskoj županiji na projektu su Zagorska razvojna agencija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije, Feelsgood Capital Partners i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP).

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole

Saznaj više >

NOVOSTI
Europski tjedan regija i gradova 2024. održat će se od 7. do 10. listopada

Saznaj više >

NOVOSTI
Odluka o odabiru projekta temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godini

Saznaj više >

Skip to content