Izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite dvorca Stubički Golubovec, Golubovečka 42, Donja Stubica

Razdoblje provedbe

Od 15.04.2021.
do 30.06.2023.
Nositelj projekta
Krapinsko-zagorska županija
Vrijednost
5.051.387,90 EUR
Fond iz kojeg se financira
Fond solidarnosti Europske unije
Dvorac Golubovec u Donjoj Stubici upisan je u Registar kulturnih dobara, RH pod reg. brojem Z-2441. Po svojoj visokoj arhitektonskoj, povijesnoj i ambijentalnoj vrijednosti je jedan od najvrjednijih dvoraca kasnobaroknog razdoblja. Dvorac je dugo vremena bio osuđen na propadanje zbog zapuštenosti i nedovoljnog ulaganja. Obnovom dvorca će se ispuniti razvojne potrebe i ponovno će se oživjeti dvorac Golubovec. Prostor dvorca će se iskoristiti za razvoj novih sadržaja prikladnih dobu u kojem živimo i ponudi kojom želimo privući veći broj posjetitelja Županiji. U prenamijenjenom prostoru i korištenjem inovativnog načina prezentacije sadržaja, poticat će se interes za znanost te edukaciju i cjeloživotno učenje osnivanjem Znanstveno-edukativnog centra Zagorje. Zagorje će time dobiti novu turističku referentnu točku prikladnu svim uzrastima.

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content