ReCeZa – Regionalni Centar Zabok

Razdoblje provedbe

Od 28.02.2020.
do 28.12.2023.
Nositelj projekta
Srednja škola Zabok
Vrijednost
8.851.720,47 EUR
Fond iz kojeg se financira
Europski socijalni fond
Cilj projekta je transformacija Srednje škole Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini. Srednja škola Zabok će postati regionalno središte obrazovanja i osposobljavanja kadrova u turizmu i ugostiteljstvu te centar razvoja i inovacija kao rasadnik ideja i novih trendova u kvaliteti pružanja usluge. Kroz projekt će se provoditi sljedeće aktivnosti: – formalno strukovno obrazovanje prilagođeno potrebama tržišta rada kroz 4 nova programa (pomoćni ugostitelj, tehničar za ugostiteljstvo, organizator poslovanja u ugostiteljstvu i organizator poslovanja u turističkoj destinaciji); – formalno obrazovanje odraslih koji žele mijenjati zanimanje ovisno o potrebama i prilikama koje im se pružaju; – neformalno obrazovanje kroz niz specijaliziranih programa za usavršavanje djelatnika – kroz projekt će biti razvijeno 10 novih individualnih programa; – unaprjeđenje kompetencija nastavnika i mentora – projektom će biti obuhvaćeno 100 nastavnika i mentora koji će proći min. 20 edukativnih modula, a sa svrhom jačanja vlastitih kapaciteta za pružanje visokokvalitetnog obrazovanja ciljnim skupinama; – kroz Centar inovacija i razvoja će se oformiti HUB poslovnih susreta, komunikacije i ideja za sve aktere u turizmu – projektom će se kreirati digitalna platforma u suradnji sa svim projektnim partnerima koja će omogućiti nabavu i prodaju domaćih proizvoda tzv. burza domaćih proizvoda; – profesionalno usmjeravanje – provodit će se kroz Centar za karijere u ugostiteljstvu i turizmu kojemu je cilj profesionalna orijentacija učenika završnih razreda i polaznika edukacija te biti poveznica između njih i poslodavaca i visokih učilišta koja nude nadgradnju njihovom školovanju.
Naslovna stranica

Partneri:

1. Krapinsko-zagorska županija
2. Gospodarska škola Varaždin
3. Srednja škola Prelog
4. Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar
5. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina
6. Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet
7. SALVE REGINA – MARIJA BISTRICA d.o.o.
8. Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije
9. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – FMTU
10. Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja
11. Biotehniški izobraževalni center LJUBLJANA

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content