Izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite rodne kuće Janka Leskovara, Valentinovo 9, Pregrada

Razdoblje provedbe

Od 08.01.2021.
do 30.06.2023.
Nositelj projekta
Grad Pregrada
Vrijednost
285.032,19 EUR
Fond iz kojeg se financira
Fond solidarnosti Europske unije
Projektom će se izraditi projektna dokumentacija i provesti mjere zaštite na konstruktivnoj obnovi Kuće Janka Leskovara, nepokretnog kulturnog dobra, smještenog u naselju Valentinovo, u sklopu Grada Pregrade. Objekt je pretrpio teške posljedice u potresu od 22. ožujka 2020. godine te su već postojeća oštećenja povećana, uz pojavu novih oštećenja. Provedbom projekta izradit će se potrebna projekta dokumentacija te realizirati radovi konstruktivne obnove zgrade,. Obnova konstrukcije zgrade nužna je zbog opasnosti od urušavanja objekta te zbog daljnjih planova vezanih uz obnovu i revitalizaciju kuće Janka Leskovara te stvaranja novog kulturno-turističkog sadržaja na području grada Pregrade.

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content