Zgrada javne namjene Centar za kulturu dr. Franjo Tuđman – rekonstrukcija

Razdoblje provedbe

Od 04.07.2022.
do 04.07.2023.
Nositelj projekta
Općina Veliko Trgovišće
Vrijednost
1.380.201,89 EUR
Fond iz kojeg se financira
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020
Opći cilj projekta je poboljšanje životnih uvjeta stanovnika Općine Veliko Trgovišće te poboljšanje uvjeta za izvođenje društvenih i kulturnih aktivnosti kroz specifični cilj uspostave središnjeg mjesta za druženje i razonodu te organizaciju slobodnog vremena lokalnog stanovništva. Projektom će se revitalizirati objekt u vlasništvu Općine Veliko Trgovišće kojemu je predviđena namjena za društvenu i socijalnu integraciju te kulturnu valorizaciju. Nakon rekonstrukcije i revitalizacije, objekt će se koristiti za društveno-socijalnu namjenu i veću aktivaciju lokalne zajednice. Prostor će koristiti lokalne udruge za društvene aktivnosti: održavanje radionica, sastanaka te sjednica i skupština, kao i za provedbu drugih specifičnih aktivnosti. Ujedno, prostor će služiti i za održavanje raznih kulturnih događanja (izložbi, predstava, raznih svečanosti i evenata). Projekt će rezultirati obogaćivanjem društvenih i kulturnih sadržaja čime će se poboljšati kvaliteta života lokalnog stanovništva, a to će utjecati na ravnomjerniji regionalni razvoj cijelog područja. Odlukom o rezultatu administrativne kontrole procijenjeni iznos potpore iznosi 997.491,54 €.

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content