RIDE & BIKE II

Razdoblje provedbe

Od 09.01.2018.
do 28.02.2021.
Nositelj projekta
Zagorska razvojna agencija
Vrijednost
875.472,55 EUR
Fond iz kojeg se financira
Europski fond za regionalni razvoj
Oblikovani održivi turistički proizvodi ponude aktivnog turizma temeljeni na interpretaciji baštine Uređena posjetiteljska infrastruktura – interpretacijski punktovi Educirani i osposobljeni turistički kadrovi Osigurana promocija unaprijeđene prekogranične RIDE&BIKE destinacije Ključan rezultat projekta je povećanje broja posjeta u prekograničnoj turističkoj RIDE&BIKE destinaciji radi uspješne izvedbe tog projekta. Prekogranično područje Hrvatskog Zagorja i slovenskog Posavja te Obsotelja i Kozjanskog bogato je kulturnom baštinom, a zbog svog ruralnog značaja, umjerene naseljenosti i nepostojanja velikih zagađivača, posebice je značajan prirodni lokalitet s brojnom zaštićenom prirodnom baštinom (više od 39 % programskog područja registrirano je kao ekološka mreža NATURA 2000 od čega se značajan dio nalazi u pograničnom području) Predviđeni rezultati projekta doprinose ostvarenju pokazatelja rezultata programa odnosno povećanju broja posjetitelja muzejima, galerijama i zaštićenim područjima za najmanje 2.000 posjetitelja. Na području KZŽ to su muzeji i galerije u sklopu Muzeja Hrvatskog zagorja (Veliki Tabor, Staro selo, Muzej seljačkih buna, Muzej krapinskih neandertalaca i galerija Antuna Augustinčića) i zaštićena područja kojima upravlja Javna ustanova (parkovi prirode: Hušnjakovo, Gupčeva lipa, značajni krajobraz Zelenjak i ekološka mreža Nautra 2000 koja obuhvaća područje Sutle i Strahinjčice), a na području zagrebačke županije Muezj Brdovec. Na području Slovenije očekuje se povećanje posjeta sljedećim lokacijama: Arheološko najdišče Ajdovski gradec i Gradovi Posavja (Grad Sevnica, Grad Podsreda, Grad Rajhenburg i Grad Brežice), zaštićena područja Krajinski park Boč i Kozjanski park.

Partneri:

1. Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije
2. Turistička zajednica „Savsko-sutlanska dolina i brigi“
3. Razvojna agencija Kozjansko
4. Razvojna agencija Sotla
5. Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content