Znanjem za europsko zajedništvo – ZEZ II

Razdoblje provedbe

Od 04.01.2019.
do 31.12.2023.
Nositelj projekta
Zagorska razvojna agencija
Vrijednost
2.250.058,63 EUR
Fond iz kojeg se financira
Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“, Prioritetna os 10: Tehnička pomoć.
Projektom se jačaju kapaciteti lokalne i regionalne zajednice za pripremu i provedbu projekata koji doprinose jačanju kvalitete života Krapinsko-zagorske županije. Posredno, podizanjem znanja i kompetencija dionika razvoja Županije, pridonijet će se jačoj financijskoj apsorpciji dostupnih sredstava Europske unije. U sklopu projekta pruža se besplatna i stručna savjetodavna podrška u pripremi i provedbi projekata, izradi županijske razvojne strategije i drugih strateških dokumenata za narednu financijsku perspektivu, provode se informiranja korisnika o EU fondovima i mogućnostima korištenja EU sredstava, edukacije za jačanje kapaciteta Zagorske razvojne agencije, ali i potencijalnih korisnika i prijavitelja na pozive iz EU fondova, a sve s ciljem pružanja sveobuhvatne savjetodavne usluge u sferi EU fondova. Projektom “Znanjem za Europsko Zajedništvo – ZeZ II” Zagorska razvojna agencija postaje pokretač održivog razvoja Krapinsko – zagorske županije te primjenjuje nove trendove u pripremi i provedbi projekata iz EU fondova te sustavu strateškog planiranja. Zagorska razvojna agencija postaje partner Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te jača kapacitete Krapinsko – zagorske županije i jedinica lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content