Mi POmažemo Starijima II

Razdoblje provedbe

Od 07.01.2021.
do 31.12.2022.
Nositelj projekta
Grad Zabok
Vrijednost
640.873,40 EUR
Fond iz kojeg se financira
Europski socijalni fond
Cilj projekta je omogućavanje pristupa tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina u Krapinsko-zagorskoj županiji čime se direktno osigurava bolja kvaliteta života stanovnicima županije. Specifični cilj je ojačati i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i omogućiti im konkurentnost na tržištu rada te integracija žena u nepovoljnom položaju u svijet rada. Žene se susreću sa sve većim teškoćama u pristupu te ostanku na tržištu rada, a posebice žene iz ruralnih područja. Stoga je nužno prilagoditi se sve zahtjevnijem tržištu rada, a isto je moguće kroz edukaciju kojom će se poboljšati radni potencijal žena te im omogućiti pristup na tržištu rada. Projekt predviđa zapošljavanje 53 žene pripadnice ranjivih skupina u Krapinsko-zagorskoj županiji u periodu od 12 mjeseci s najviše srednjoškolskim obrazovanjem. Žene pripadnice ciljane skupine zapošljavaju se na puno radno vrijeme kroz 12 mjeseci na poslovima poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika pružanjem pomoći u kući. Projektom su predviđene aktivnosti osposobljavanja / obrazovanja pripadnica ciljane skupine koje će se uključiti u jedan od dva programa osposobljavanja (kuharica ili dadilja) u svrhu stjecanja javne isprave. Usluge pomoći u kući primat će 343 starih i nemoćnih članova zajednice u obuhvatu projekta koji nisu uključeni u takav oblik potpore po drugom izvoru.

Partneri:

1. Grad Donja Stubica
2. Grad Zlatar
3. Grad Oroslavje
4. Općina Bedekovčina
5. Općina Budinščina
6. Općina Gornja Stubica
7. Općina Hrašćina
8. Općina Konjščina
9. Općina Mače
10. Općina Marija Bistrica
11. Općina Mihovljan
12. Općina Stubičke Toplice
13. Općina Sveti Križ Začretje
14. Općina Veliko Trgovišće
15. Općina Zlatar Bistrica
16. Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok
17. Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica
18. Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar
19. Gornjostubička udruga Lipin cviet
20. Udruga invalida Bedekovčina
21. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina
22. Centar za socijalnu skrb Donja Stubica
23. Centar za socijalnu skrb Zabok
24. Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content