Spomen park znamenitih Klanjčana

Razdoblje provedbe

Od 24.12.2020.
do 24.12.2022.
Nositelj projekta
Grad Klanjec
Vrijednost
44.637,17 EUR
Fond iz kojeg se financira
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
Projekt je usmjeren na rekonstrukciju postojećeg Spomen parka znamenitih Klanjčana, nekadašnjeg klanječkog groblja koje je danas uređeno kao spomenik parkovne arhitekture i spomen područje na kojem su ostali sačuvani grobovi Antuna Mihanovića, Otona Ivekovića i Krste Ivekovića. Opći cilj projekta je uređenje postojećeg Spomen parka s ciljem stvaranja adekvatnog prostora, amfiteatra, na kojem će se održavati razne prigodne manifestacije na otvorenom, s ciljem promocije kulturne i povijesne važnosti Grada Klanjca, poznatih Klanjčana te obogaćenje postojeće kulturno-turističke ponude. Na taj način će se unaprijediti spomenik parkovne arhitekture i spomen područje u sklopu koje će se, na postavljenim kamenim blokovima, uklesati stihovi originalne pjesme „Horvatska domovina“ autora hrvatske himne, Antuna Mihanovića.

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content