Aktivni i nakon 65-e!

Razdoblje provedbe

Od 21.07.2020.
do 21.07.2022.
Nositelj projekta
Općina Radoboj
Vrijednost
195.902,10 EUR
Fond iz kojeg se financira
Europski socijalni fond
Cilj ovog projekta je ostvariti povećanje kvalitete života osoba starijih od 65 godina organiziranjem dnevnih aktivnosti i pružanja cjelovitih sadržaja namijenjenih mještanima Radoboja. Tako će se omogućiti njihovo uključivanje u život zajednice, rad na korist dobrobiti zajednice te dobrovoljno uključivanje u zanimljive, korisne i nadasve atraktivne sadržaje koji su primjereni njihovim interesima i sposobnostima uz kvalitetno korištenje slobodnog vremena. Za stručnjake koji će provoditi aktivnosti bit će organizirana dva jednodnevna seminara iz područja gerontologije, te stručna ekskurzija koja će na primjerima dobre prakse pridonijeti jačanju njihovih kapaciteta. Članovi obitelji umirovljenika uključenih u aktivnosti upoznati će se s temama koje su važne za kvalitetnije provođenje treće dobi kako bi lakše uskladili radne i obiteljske obveze, te će im bit osigurana dostupnost informacija o pravima i uslugama iz sustava socijalne skrbi za starije osobe. Svakodnevni program dnevnih aktivnosti održavati će se u prostorijama Vatrogasnog doma, namještenog i uređenog za potrebe ovog projekta, gdje će na raspolaganju starijim osobama biti dnevne novine, časopisi, raznovrsne revije, televizija, te puno druženja uz raznovrsne društvene igre i natjecanja.

Partneri:

1. Centar za socijalnu skrb Krapina
2. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina
3. Muzej Radboa

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content