Business Angel Impact Fund

Razdoblje provedbe

Od 12.01.2020.
do 06.01.2022.
Nositelj projekta
Krapinsko-zagorska županija
Vrijednost
317.207,51 EUR
Fond iz kojeg se financira
Programa Europske unije za zapošljavanje i društvene inovacije “EaSI” (2014.-2020.)
Projekt okuplja sve zainteresirane dionike za unapređenje poduzetničko investicijskog eko sustava za ulaganja s društvenim učinkom u Republici Hrvatskoj i to na način da se kroz financijski instrument Business Angels Impact Fund pojedinačnim ulaganjima poslovnih anđela okupljenih u mreži World Business Angels Investiment Forum – WBAF, ali ne i ograničeno samo na tu mrežu, pribroje pojedinačni ulozi u jednakoj visini iz instrumenta Europskog Investicijskog Fonda – EIF – SIA Business Angels. Projektom se pruža sustavna edukacija o ex-ante definiranju ciljeva društvenog učinka unutar poslovnih planova i specificiranju odgovarajuće metrike za usmjeravanje operacija i njihov ex-post nadzor. Projektni partneri namjeravaju u tom smislu raditi na investicijskoj spremnosti takvih timova s konačnom namjerom osiguravanja stabilnog tijeka investicijski spremnih projekata i posljedično održivosti financijskog instrumenta.

Partneri:

1. Zagorska razvojna agencija
2. Poduzetnički centar Krapinsko-zagroske županije d.o.o.
3. Hrvatska udruga poslodavaca
4. Feelsgood Capital Partners, društvo za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content