Rekonstrukcija građevine javne i društvene namjene – kulturno-turističko-informativni centar

Razdoblje provedbe

Od 24.11.2020.
do 24.11.2022.
Nositelj projekta
Grad Donja Stubica
Vrijednost
485.469,32 EUR
Fond iz kojeg se financira
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
Projekt se provodi s ciljem stvaranja centralnog mjesta na gradskom prostoru koji će nuditi kvalitetne usluge i informacije za razvoj turističkog sektora, ali će postati i centar razvoja kulturnog i kreativnog sektora na području Grada Donja Stubica. Projektom se direktno rekonstruira zgrada stare „žandarmerije“ koja je smještena u zaštićenoj kulturnoj cjelini grada te se ovim projektom doprinosi i održivom korištenju kulturne baštine kroz stvaranje dodane ponude za provođenje slobodnog vremena lokalnog stanovništva te se jača kvaliteta života stanovnika. Očekivani rezultati su: 1. Uspostavljen 1 turističko informativno-kulturni centar na području Grada Donja Stubica 2. Rekonstruirana i opremljena 1 zgrada zaštićena kao kulturno dobro u zaštićenoj povijesnoj cjelini grada 3. Osiguran prostor za djelovanje udruga u kulturnom sektoru i turističke zajednice i turističko-informativnog centra.

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content