ZEZARA

Razdoblje provedbe

Od 30.09.2020.
do 30.09.2022.
Nositelj projekta
Udruga Profesor Baltazar
Vrijednost
151.907,25 EUR
Fond iz kojeg se financira
Europski socijalni fond
Projekt je fokusiran na jačanje znanstveno-edukativnog sektora u Hrvatskoj. Osnovna svrha projekta je educirati buduće popularizatore znanosti, od kojih bi neki imali posao u prvom znanstvenom centru u Hrvatskoj – u Znanstvenom edukativno-zabavnom centru – ZEZ centru, koji je zamišljen kao centar za popularizaciju znanosti i jačanje cjeloživotnog izvaninstitucionalnog obrazovanja kroz razvoj i inovativnu upotrebu novih tehnologija. Edukatori – popularizatori znanosti ovdje imaju najvažniju ulogu. Povećanje broja aktivnosti popularizatora znanosti izravno doprinosi većem broju djece odnosno mladih koji će se odlučiti za STEM fakultete, odnosno zanimanja. Nadalje, u sklopu projekta educirat će se i članovi brojnih drugih udruga iz drugih dijelova Hrvatske koji će raditi na diseminaciji aktivnosti diljem zemlje. Opće je poznato da je pojam učenja puno širi od školovanja, što dodatno naglašava potrebu za ovakvim izvaninstitucionalnim aktivnostima. Budući popularizatori znanosti će u sklopu projekta sudjelovati u događanjima popularizacije znanosti u organizaciji prijavitelja i partnera i na taj način će prakticirati novostečene vještine.

Partneri:

Krapinsko-zagorska županija

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content