STUB-KULTURA

Razdoblje provedbe

Od 29.05.2020.
do 29.05.2022.
Nositelj projekta
KAJKAVIANA – DRUŠTVO ZA PRIKUPLJANJE, ČUVANJE I PROMICANJE HRVATSKE KAJKAVSKE BAŠTINE
Vrijednost
1.847.554,86 kuna
Fond iz kojeg se financira
Europski socijalni fond
Projekt STUB-KULTURA stvara društveni centar kao javni prostor u kojem se lokalna zajednica okuplja radi provedbe aktivnosti koje rezultiraju većom društvenom vrijednošću za sve stanovnike. Projektom je uspostavljeno partnerstvo 3 udruge i Grada Donja Stubica. Aktivnosti uključuju edukacije članova partnerskih udruga, ali i drugih zainteresiranih udruga o metodama i alatima upravljanja zajednicom, uspostavlja se platforma za održivi dijalog i usmjeren razvoj zajednice. Ovim pristupom stvara se mreža civilnog i javnog sektora koja ima dovoljne kapacitete za upravljanje razvojem. Projekt se temelji na uspostavi modela upravljanja Gradom Donja Stubica razvojem operativnog partnerstva javnog i civilnog sektora. Set aktivnosti obuhvaća izradu modela upravljanja, motivaciju i edukaciju zajednice za sudioničko upravljanje i provedbu kulturno-umjetničkih programa kao pilot programa. Projektom se uspostavlja društveni centar – centralno mjesto poticanja kulturno-društvenog života Donje Stubice. Kombinacija inovativnih aktivnosti u sferi osobnog razvoja pojedinaca (kulturni i kreativni razvoj) uz jačanje kapaciteta civilnog sektora dovodi do održivog partnerstva lokalne zajednice, OCD-a i javnog sektora Donje Stubice. Aktivnosti obuhvaćaju provedbu programa za zajednicu, edukacije OCD-a i zainteresiranih građana, prikupljanje mišljenja i izradu modela upravljanja.

Partneri:

Multimedijalni centar STUB – KLUB Udruga Profesor Baltazar Grad Donja Stubica

Najnoviji projekti

Provedeni
BAIF – NOVI FINANCIJSKI INSTRUMENT ZA ULAGANJE S DRUŠTVENIM UČINKOM
Razdoblje provedbe
01.12.2020.

01.07.2022.
Projekt je uključivao poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poduzetničku potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.

Saznaj više >

Provedeni
NOVI POČETAK
Razdoblje provedbe
09.06.2021.

09.12.2023.
Provedbom projekta Novi početak na području Krapinsko-zagorske županije uspostavlja se cjeloviti sustav skrbi i podrške za žrtve nasilja u obitelji na zavidnoj razini, ali isto tako pokreću brojne preventivne aktivnosti. Projektne aktivnosti uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona.

Saznaj više >

Provedeni
Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor
Razdoblje provedbe
01.09.2018.

28.02.2021.
Glavni cilj projekta RIDE&BIKE II je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih RIDE&BIKE turističkih proizvoda, standardizacija RIDE&BIKE ponude, inovativna promocija RIDE&BIKE proizvoda.

Saznaj više >

Skip to content