Preskoči na sadržaj

Specijalističko usavršavanje doktora ZZJZKZŽ

Razdoblje provedbe
19.05.2021. - 31.12.2028.
Nositelj projekta
Zavod za javno zdravstvo
Vrijednost
204.110,65€
Fond iz kojeg se financira

Ograničeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava C5.1.R.3.-I1 Centralno financiranje specijalizacija

Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije na ovaj natječaj prijavljuje aktivnosti specijalističkog usavršavanja za 2 specijalizanta medicine:
-1 specijalizant iz školske i adolescentne medicine u trajanju od 40 mjeseci
-1 specijalizant iz epidemiologije u trajanju od 48 mjeseci.

Kako bi se osigurala kvalitetna medicinska pomoć nužno je i ulaganje u specijalističko usavršavanje doktora kako bi se potrebitima ista mogla pružiti na adekvatan i kvalitetan način. Iz tog razloga opravdana je provedba projekta Zavoda za javno zdravstvo KZŽ. S obzirom na ozbiljan nedostatak zdravstvene radne snage u Hrvatskoj, cilj je ovog projekta poboljšati pristup zdravstvenoj skrbi putem održivog povećanja broja specijalista, odnosno projekt izravno doprinosi većem broju medicinskih stručnjaka i boljoj pokrivenosti zdravstvenim uslugama.

Ovaj projekt omogućiti će specijalističko usavršavanje zdravstvenih djelatnika, doktora medicine na području javnog zdravstva i na taj način ostvariti ravnomjernu i dostatnu popunjenost Mreže javne zdravstvene službe, kao i dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima Krapinsko - zagorske županije. Provedbom će se osigurati otpornost zdravstvenog sustava na promjene okruženja te bolja pristupačnost i učinkovitost u odnosu na izazove s kojima se zdravstveni sustav svakodnevno suočava.