Preskoči na sadržaj

Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije

Razdoblje provedbe
01.03.2017. - 01.07.2020.
Nositelj projekta
Krapinsko-zagorska županija
Partneri

Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije

Vrijednost
8.285.992,14 kn
Fond iz kojeg se financira

Bespovratna sredstva iz ESF: 7.033.055,95 kn
Krapinsko-zagorska županija: 1.252.936,19 kn

Krapinsko-zagorska županija kao osnivač Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije provodi projekt pod nazivom „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije“ sa svrhom poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga u sferi obiteljske medicine, primarne pedijatrije, primarne ginekologije i dentalne medicine, stanovnicima Krapinsko-zagorske županije.

Provedbom projekta omogućiti će se provedba 4 nove usluge dijagnostičkih i terapeutskih postupaka: pedijatrijski i ginekološki ultrazvuk na jednoj lokaciji, spirometrija na 14 lokacija (21 aparat) i kolposkopija na 7 lokacija (8 aparata) na području Krapinsko- zagorske županije. Do 2023. godine očekuje se smanjenje upućivanja krajnjih korisnika na preglede u bolnicu, odnosno broj uputnica za 5%.
Nabava opreme odnosi se na opremanje specijalističkih pedijatrijskih ordinacija, RTG kabineta, ambulanta za zdravstvenu zaštitu žena, ambulante opće / obiteljske medicine, specijalističke ambulante za fizikalnu medicinu te ordinacije dentalne medicine na ukupno više od 20 lokacija. Planirana oprema uključuje i onu koja je prilagođena osobama s invaliditetom, potom opremu s performansama koje značajno smanjuju utjecaj zračenja te onu energetski učinkovitu.

Projektom će se provesti i manji infrastrukturni zahvati na ukupno 9 lokacija, odnosno ambulanti Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije u skladu s Pravilnikom o minimalnim uvjetima: Ambulanta Gornja Stubica; Ambulanta Zlatar; Ambulanta Desinić; Ambulanta Marija Bistrica; Ambulanta Klanjec; Ambulanta Krapinske Toplice; Ambulanta Veliko Trgovišće; Ambulanta Mihovljan;Ambulanta Mače.

Osim opremanja, manjih infrastrukturnih zahvata, upravljanja i promidžbe, projekt uključuje aktivnosti koje promiču horizontalne teme (radionice u suradnji s OCD, edukacije za djelatnike, promocija uključuje pozitivne mjere uklanjanja stereotipa te podizanje svijesti o jednakim mogućnostima i nediskriminaciji, a u provedbi se primjenjuje princip zelene javne nabave).