Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

EUSDR Forum 2020

Newsletter 2 external
13.10.2020.

Hrvatsko predsjedništvo Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR) objavilo je poziv za registraciju sudionika na 9. Godišnji forumu EUSDR-a koji će se održati 22. listopada 2020. u virtualnom video formatu.

Ovogodišnji Forum pod motom “Harmonious and sustainable development of the Danube Region”,  kao glavne teme imat će regionalni održivi razvoj i  financijsko planiranje, na što utječu glavni izazovi s kojima se suočavaju sve države sudionice, a to su minimiziranje utjecaja COVID-19 na zdravstvene sustave i zdravlje građana uz istovremeno uspostavljanje gospodarskih i socijalnih aktivnosti. Bit će također izvrsna i jedinstvena prilika za promicanje dublje i šire suradnje između EUSDR-a i država članica EU i zemalja kandidata/potencijalnih kandidata koji sudjeluju u EUSDR.

Sudionici će također imati priliku na panelima razgovarati i o drugim temama u vezi budućnosti Dunavske strategije.

Tradicionalno, Forum okuplja značajan broj visokih dužnosnika iz svih zemalja članica Strategije, predstavnike EK kao i predstavnike regionalnih i lokalnih zajednica, privatnog sektora, znanstvene zajednice i civilnog društva.

Prijave za sudjelovanje na forumu je moguće izvršiti preko poveznice:  https://eusdr2020.hr/en/9th-annual-forum/registration/ , gdje možete pronaći i sve aktualne informacije o Forumu.

Isto tako, 21. listopada 2020., dan uoči početka Foruma, održava se 7. Danube Participation Day, a zainteresirani registracijski obrazac mogu pronaći preko poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrU__WSRbIxg5FJk-vF9A2FYDU6MtXxGSScNjGUE4ur4jH5A/viewform .

Na poveznici https://eusdr2020.hr/en/9th-annual-forum/programme/ možete pronaći ovogodišnji program.