Održana virtualna panel diskusija na temu obrazovanja u vrijeme novih okolnosti

26.03.2021.

Danas je održana panel diskusija na temu obrazovanja u vrijeme novih okolnosti kao virtualno događanje. Na ovom su virtualnom događanju sudjelovali predstavnici austrijskog i hrvatskog obrazovnog sustava koji su razmijenili svoja mišljenja, ideje i iskustva stečena u proteklih godinu dana.

rnrn

Panel diskusija organizirana je s ciljem diskusije i razmjene iskustva o lekcijama koje su pojedine regije Saveza naučile u proteklih 12 mjeseci i to u sklopu zajedničkog virtualnog projekta „CERLI –   A Crisis and its Effects – let's Reflect, Learn and Improve (Kriza i učinci krize – Razmislimo, naučimo i poboljšajmo). Projekt CERLI uključuje svih 11 članica Saveza i sve aktivne tematske radne skupine, a osim diskusije o efektima krize, restrikcijama u javnom životu te intenzivnije usvajanje digitalnih tehnologija, cilj projekta je pronalazak rješenja kako na slične situacije bolje i efikasnije reagirati u budućnosti.

rnrn

Svoja iskustva o metodama poučavanja, reakcijama obrazovnog sustava u vrijeme krize, ključnim iskustvima i prijedlozima za bolju reakciju u budućnosti podijelili su:

rnrn

    rn

  • Mag. Maria Pichlbauer, predstavnica uprave za obrazovanje Štajerske
  • rn

  • dr. Axel Zafoschnig, predstavnik uprave za obrazovanje Koruške
  • rn

  • Zdravka Grđan, ravnateljica II. gimnazije i savjetnica župana Varaždinske županije za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti, i
  • rn

  • Mirjana Smičić Slovenec, pročelnica upravnog odjela nadležnog za obrazovanje Krapinsko-zagorske županije
  • rn

rnrn

Iako se može reći da je protekla godina bila i više nego izazovna, zasigurno, uz sve prednosti i nedostatke, nastavom na daljinu postavljen je novi standard učenja i poučavanja te će se i u budućnosti sigurno balansirati između klasične i online nastave, ne zaboravljajući da je ključ uspješnog odgoja i obrazovanja u kreativnom, stručnom i motiviranom nastavnom osoblju.

rnrn

Snimku s panel diskusije možete pogledati na našem Youtube kanalu

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Odluka o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice 2024. godine

Saznaj više >

NOVOSTI
Odluka o odabiru projekata za financiranje prema Programu podrške regionalnom razvoju

Saznaj više >

NOVOSTI
Odluka o odabiru projekata za financiranje prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima

Saznaj više >

Skip to content