Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Aktivni i nakon 65-e!: Seminar iz područja gerontologije

Logotip projekta
02.07.2021.

U sklopu provedbe projekta Općine Radoboj „Aktivni i nakon 65-e“, Općina Vas poziva na Jednodnevni seminar iz područja gerontologije koji će se održati u petak, 09. srpnja 2021. godine, s početkom u 08:00 sati u prostoru zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Radoboju, Radoboj bb, 49232 Radoboj,  Projekt je namijenjen  zaposlenicima u sustavu socijalne skrbi.

„Aktivni i nakon 65-e!“ financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, u iznosu od 1.476.024,37 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 21.07.2020. do 21.07.2022. godine. Uz Općinu Radoboj kao nositelja, u realizaciju projekta uključeni su i partneri, Centar za socijalnu skrb Krapina, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i Muzej Radboa Radoboj.  

Projekt uključuje organizaciju raznovrsnih aktivnosti i usluga kojima se nastoji potaknuti starije osobe na druženje, zabavu i rekreaciju te na angažman u lokalnoj zajednici kroz poveznicu zajedničkih interesa i potreba. Nastavno tome, kao doprinos povećanju kvalitete usluga skrbi za starije osobe, projekt uključuje organizaciju edukacija za osobe koje rade u sustavu društvene skrbi .

Uzrokovano promjenama koje donosi suvremeno doba, ponajviše produljenje životnog vijeka osoba, a gdje je istovremeno manji broj članova kućanstva obitelj više nije u mogućnosti pružiti glavninu potrebne skrbi za starije članove, sve veći teret skrbi za starije pada na sustav i njegove djelatnike te se javlja potreba za njihovom stalnom edukacijom i unapređivanjem znanja.

Kao doprinos povećanju kvalitete socijalnih usluga za starije osobe, s naglaskom na važnost konstantne edukacije i uvida u nove spoznaje, projektom su predviđene besplatne edukacije za profesionalce u sustavu socijalne skrbi. Kako uspješnije komunicirati s korisnicima te važnost empatije za potrebite, psihologija osoba starije životne dobi, važnost volontera te uloga profesionalaca za njihovo uključivanje u društvo,  iskustva s korisnicima u provedbi projekta „Zaželi“, zaštita osoba starije životne dobi žrtava obiteljskog nasilja teme su koje će se prezentirati od strane renomiranih predavača.

Detaljnije o temama te popis predavača možete vidjeti u Programu seminara.

Sudjelovanje na stručnom seminaru je besplatno, uz obveznu prethodnu najavu dolaska do datuma 07.07.2021., (srijeda), s naznakom broja Vaših djelatnika, na e-mail alen.strahinec@radoboj.hr ili na broj mobitela 099/3469-009.