Preskoči na sadržaj

Projekt "Zagorje ABECEDA prirode" osvojio 3. nagradu za najbolji županijski EU projekt

25.10.2022.

U ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt, "Zagorje ABECEDA prirode" osvojio je treću nagradu u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Projektom je uspostavljen Multimedijalni centar za prirodu "Zagorje" u Radoboju, uređene su tri zelene učionice i staza kroz krošnje Zelenjak te su provedene mnogobrojne edukacije. 

Danas 25.10.2022. godine, treću godinu zaredom, održala se konferencija na kojoj se 37 prijavljenih EU projekata natjecalo za titulu najboljeg županijskog EU projekta. U Hotelu Sheraton održale su se prezentacije: Nove prilike iz EU fondova 2021. – 2027., Sporazum o partnerstvu između Europske unije i Republike Hrvatske za financijsko razdoblje 2012. – 2027., Nove prilike za potpomognuta i brdsko-planinska područja te otoke, Europska teritorijalna suradnja i aktualni natječaji te Kako EU fondovi mijenjaju lokalne sredine?  Kategorije izbora bile su Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji i Doprinos poduzetništvu, dok je pobjednika pete kategorije – Najuspješniji EU projekt birala javnost!

Natječaj je organizirala Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a iz Krapinsko – zagorske županije stigle su 3 prijave: U kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici: Zagorje ABECEDA Prirode projekt i Baltazar 4 te u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji: RIDE&BIKE II.

 

Izuzetno nam je zadovoljstvo bilo sudjelovati u pripremi i provedbi "Abecede" te čestitke svim uključenima u realizaciju!