Preskoči na sadržaj

Zagorju za sportsku infrastrukturu odobreno 341,2 tisuće eura

27.09.2023.

Ministarstvo turizma i sporta je s 87 županija, gradova i općina, među kojima i Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Grad Oroslavje, potpisalo ugovore vrijedne 4.059.199 eura za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina.

Krapinsko–zagorska županija na natječaju je ostvarila 96.859,10 eura za uređenje školskog igrališta u Svetom Križu Začretju, Općini Bedekovčina odobreno je 75.079,38 eura za izgradnju sportskog igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom, a Grad Oroslavje dobio je najveću potporu, 169.221,40 eura za izgradnju svlačionica na nogometnom igralištu NK Oroslavja. Zagorju je za sportsku infrastrukturu odobreno ukupno 341.159,88 eura. Ugovore je dodijelila ministrica Nikolina Brnjac u Zagrebu 25. rujna. 

„Vrijednost potpisanih ugovora je veća od 4 milijuna eura, čime su ukupna ulaganja Vlade Republike Hrvatske u sportsku infrastrukturu od 2018. godine narasla do gotovo 14 milijuna eura. Ukupno je zahvaljujući provedbi ovog natječaja do sada obnovljeno ili sagrađeno 250 sportskih objekata, a uključeni su razni sportovi, pa tako ulažemo u atletske staze, nogometna igrališta i velika i mala, teniske terene, vanjska sportska igrališta, sportske dvorane te sve druge sportske objekte. Vlada će kroz ovakve aktivnosti, ali i niz drugih, i dalje nastaviti pomagati sportu na lokalnoj razini, kako bismo svim našim građanima, kako vrhunskim sportašima, tako i rekreativcima, a pogotovo djeci i mladima, omogućili bavljenje sportom u svim dijelovima Hrvatske“, rekla je ministrica Brnjac te najavila kako će 30. rujna 2023. stupiti na snagu Pravilnik o programu javnih potreba u sportu.


U ovoj godini putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina sufinancirat će se dvije atletske staze i dva teniska terena, petnaest velikih i šesnaest malih nogometnih igrališta, devet sportskih dvorana, trinaest vanjskih sportskih igrališta, 26 outdorfitness/street workout te četiri projekta za ostale sportove.

Više informacija pročitajte OVDJE.