Informativna radionica za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Sjeverne Hrvatske

15.03.2022.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je javne pozive za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti radi mapiranja dionika. 

rnrn

Koordinacijsko vijeće, radni tim i Leadership grupe Sjeverne Hrvatske nastavit će sa svojim radom kroz strateške forume za regionalne lance vrijednosti (RLV forumi) čime će se omogućiti kontinuirani proces poduzetničkog otkrivanja i učinkovito upravljanje industrijskom tranzicijom. Tasko je prepoznato pet lanaca vrijednosti s najvećim potencijalom za rast u Sjevernoj Hrvatskoj:

rnrn

    rn

  • Pametna industrija
  • rn

  • Proizvodnja vozila
  • rn

  • Zeleni rast
  • rn

  • Uslužni sektor visoke dodane vrijednosti
  • rn

rnrn

Uloge koje pojedini dionici nose u okviru RLV-a su: proizvođači, opskrbljivači/dobavljači, dobavljači tehnologija, integratori, tijela za certifikaciju i ispitivanje kvalitete, dionici u širenju znanja i inovacija, inovacijski klasteri, pružatelji usluga i ostali. Svi dionici RLV-a bit će uključeni u izradu Akcijskog plana za razdoblje 2022.-.2023. i pripremu zalihe projekata Sjeverne Hrvatske. Sukladno navedenom, cilj je potaknuti što više dionika iz gospodarskog sektora da iskažu interes za sudjelovanjem u pojedinim RLV-ovima kako bi se omogućio što jači utjecaj kroz stvaranje budućeg Akcijskog plana i kreiranje javnih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava. 

rnrn

 

rnrn

Kako bismo potaknuli što veći odaziv ključnih dionika i njihovo uključivanje u RLV-ove, pozivamo Vas na kratku informativnu radionicu koja će se održati online putem 21. ožujka 2022. godine u 10.00 sati.

rnrn

Prijaviti se možete do 17. ožujka na mail adresu: ivana.salkovic@zara.hr nakon čega ćete povratno dobiti poveznicu za sudjelovanje. Za sva pitanja možete se javiti Ivani Šalković (ZARA) na spomenutu mail adresu ili na broj telefona 049/373 161. Više detalja dostupno je u dopisu u prilogu. 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content