Preskoči na sadržaj

HEALTH IT AKADEMIJA za jedno od najtraženijih zanimanja budućnosti

25.07.2022.

U organizaciji Z-MED digitalnog inovacijskog HUB-a tijekom listopada u prostorima Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije starta HEALTH IT Akademija. Radi se o programu u trajanju 5 mjeseci kojem je, kombinacijom teorijske nastave i prakse, cilj stvoriti stručnjake medicinske informatike s fokusom na poslove analitičara/konzultanta, testera ili Java programera.

Prva generacija polaznika imat će priliku učiti od vrhunskih predavača i eksperata iz zdravstvenog sustava koji će im približiti izazove s kojima se industrija suočava danas kao i trendove u području novih tehnologija u zdravstvu. Osim osnova posla analitičara, stručnjaka za testiranje i tehnika programiranja (ovisno o odabranom programu), obuhvatit će se i teme poput telemedicine, Big Data analitike, umjetne inteligencije, a sve primjenjujući agilne metode razvoja softvera.

Program  je namijenjen nezaposlenim osobama, primarno visokoobrazovanima, neovisno o radnom iskustvu,  koji imaju želju za učenjem, zanima ih kombinacija informatike i medicine te su spremni izdvojiti 5 mjeseci za edukaciju.

Ovisno o predznanju i afinitetima, nakon provedenog selekcijskog postupka, upisat će program  koji im po najbolje odgovara. Edukacija je besplatna, a polaznici prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje primaju mjesečnu naknadu u iznosu 3.750,00 kn i plaćene troškove prijevoza.

Prijave traju od 22.8.2022. – 4.9.2022. a u HEALTH IT Akademiju upisat će se 20 polaznika.

Tijekom edukacije, osim teoretskog dijela, polaznici će imati praksu u nekoj od zdravstvenih ustanova te kod partnera Z-MED-a. Osim toga, podijeljeni u tzv. „scrum“ timove, izradit će i prototip softvera za kojim je neka od zdravstvenih ustanova iskazala interes i sudjelovati u završnom hackathonu s bogatim fondom nagrada.